בוקר טוב בנדיקט פתח תקווה!

פתח תקווה התפתחה מאד בשנים האחרונות בכל הנוגע למתחמי בילוי ופנאי, נפתחו בה מסעדות חדשות ומסעדות קיימות עברו "מתיחת פנים", כמו לדוגמא מסעדת בנדיקט בעיר, שעברה שיפוץ מסיבי ונפתחה מחדש עם בעלים וצוות מטבח חדשים.

הגענו להתרשם מהסניף ומתפריט הbrinner שהושק השנה ומציג מנות המשלבות בין ארוחות בוקר לערב, וארוחות בוקר שונות מהשבלונה הרגילה של חביתה-מזטים-לחם-קפה (למרות שאם ממש תתעקשו גם כזו תמצאו בתפריט).

בכניסה בירך אותנו המלצר בברכת "בוקר טוב". עד כאן שום דבר חריג, רק שהשעה הייתה 18:00 בערב….ככה זה במסעדה בה מגישים ארוחות בוקר לאורך כל היום, עד חצות – רעיון מצוין ללא ספק.

סניף פתח תקווה מושקע ומרווח מאוד: אפשר לשבת בפנים (מומלץ בימי הקיץ החמים והחורף הקרים:), אבל בתקופה זו של השנה, הסתיו, ממש נעים לשבת במרפסת ולהרגיש את הבריזה – וזה מה שעשינו:)

פתחנו את הערב עם קוקטייל פינק מרגריטה – קוקטייל תות גויאבה על בסיס טקילה, לא מתוק מדי וטעים מאוד (32 ש"ח)

בן זוגי ה"בנאלי", כפי שאיבחן אותו המלצר, הסתפק בטובורג מהחבית:)

לפני המנות הגיעה לשולחן סלסלת לחמים חמים וטריים (בסניף מקבלים אותם חצי אפויים ומסיימים את האפיה במקום מה שתורם לטריות ) עם ממרחי חמאה  ונוטלה, ומיצים סחוטים עם אגס ג'ינגר ותפוח (בתוספת 5 שקלים בהזמנת ארוחת בוקר).

למנות ראשונות הזמנו פטריות פורטובלו מושרות בשמן זית, שום וטימין, בתוספת פרוסות של גבינת עיזים מעוטרות ברוטב ויניגרט בלסמי, עם נגיעות מלח גס ועירית שעושה את העבודה.

סלמון מעושן עם צלפים וטבעות של בצל סגול כמה פשוט ככה טעים – הולך מצויין עם לחמניה חמה מרוחה בחמאה

סביח עירקי בשכבות בשמו המיוחד "מגדל בבל" – פרוסות חציל מטוגן ועגבניה צלויה על לביבת תפו׳א עם ביצה קשה, עשבי תיבול, ורוטב טחינה ועמבה. גם במנה הזאת הרוטב המעולה משדרג את המנה.

מתפריט העיקריות הזמנו את שלוש מנות הדגל "אגז בנדיקט רויאל", "בייקון טלה" ו"שקשוקה ירוקה", שמשמן ניתן להבין שהמרכיב העיקרי בהן הוא ביצים…

"בייקון טלה" – רצועות בשר טלה (לא חזיר) מעושנות וצרובות על הפלנצ'ה, מוגשות על משולשי לחם בריוש קלוי עם 2 ביצים עלומות ורוטב הולנדייז.

המנה הזאת מזכירה את האגדה כיצד בא ה"בנדיקט" לעולם:

בוקר אחד התעורר ברוקר יו יורקי בשם למואל בנדיקט עם הנגאובר רציני, נכנס למלון הוולדורף אסטוריה שבמרכז העיר. בניסיון להיפטר מההאנגאובר ביקש מהשף, אוסקר צ'ירוקי, להכין לו במיוחד מאפין קלוי עם הרבה חמאה, רצועות בייקון קריספי, ביצה עלומה ומעל כל זה רוטב הולנדייז צהבהב- במסעדת המלון כל כך הורשמו מהארוחה הספונטנית שהחליטו להפוך אותה לארוחת הבוקר הרשמית של המלון והשאר הסטוריה..
לאחר התלבטות בין שקשוקה טבטעונית לשקשוקה ירוקה, נפל הפור על השקשוקה הירוקה, עשויה משתי ביצים ברוטב מנגולדעם  ברוקולי, אפונה, תרד ושמנת, סלסה עגבניות מיובשות וזיתים, בצל סגול וגבינת פטה.

 אגז בנדיקט רויאל – ארוחת בוקר קלאסית, במקור מניו יורק – 2 ביצים עלומות מונחות על לחם בריוש חם וטרי עם סלמון מעושן.

שתי המנות פשוט מצוינות ועם תיבול מדויק. אהבנו במיוחד את הביצה העלומה, שממש לא פשוט להכינה.

הארוחות מגיעות עם סלט קצוץ או סלט עלים (בחרנו בסלט עלים)

בשלב זה כבר היינו מלאים, כך שאת הקינוח מיני פנקיק קינדר – כבר ביקשנו כטייק אווי לילדים בבית, שכמובן שמחו מאד….  שלושה פנקייקים עם שוקולד קינדר נמס, מעוטרים בשוקולד לבן מבחוץ.

 

במהלך הערב פגשנו את השף המוכשר והנחמד (והנשוי הטרי- מזל טוב) עוז מוניס, שלמרות גילו הצעיר, רק בן 33, כבר עם וותק של 16 שנים בעולם ההסעדה, במסעדות כמו רביבה וסיליה, מלון דן אכדיה ועוד. עוז סיפר על החשיבות שהוא רואה בשמירה על אמות המידה הגבוהות של הרשת, ללא התפשרות על הטריות והאסתטיקה של המנות.

פרטים נוספים באתר: http://www.benedict.co.il/ ובעמוד הפייסבוק:https://www.facebook.com/Benedict.IL/

כתובת הסניף: הסיבים 47, פתח תקווה

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.