"צוף" משיקה ממרח צוף אורגני – ממרח דבש, שומשום וצוף קוקוס

מותג מוצרי הדבש האורגניים "צוף" משיק לרגל ראש השנה ממרח חדש ומהפכני בסדרת מוצרי הדבש האורגניים של החברה: ממרח צוף אורגני. ממרח מתוק, טעים להפליא ובריא, ללא תוספת סוכר. הממרח עשוי משומשום אורגני, צוף פרחי קוקוס אורגניים ודבש אורגני. ממרח צוף עשיר בחלבון – מכיל 17 גרם חלבון ל 100 גרם – עשיר בברזל, ללא כולסטרול, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא חומרים מייצבים ומתחלבים.

"ממרח צוף" עשוי מדבש אורגני הנחשב למזון בריאות. טעמו של הממרח מתוק להפליא וזאת על אף שתכולת הסוכרים בו נמוכה. השילוב בין צוף פרחי הקוקוס (סוכר קוקוס) לדבש יוצר טעם נפלא, בעל ארומה קרמלית נפלאה. השומשום האורגני עשיר בחלבון באופן נדיב ואין בו כולסטרול. סוכר הקוקוס בממרח עשיר בוויטמינים ומסייע בתפקוד הלב. הוא עשיר בוויטמין B האחראי על משק האנרגיה ותפקוד מערכת העצבים, בחומצות אמינו שהן אבן הבניין של החלבונים השונים, במינרלים כמו אשלגן, מגנזיום, ברזל ואבץ. הערך הגליקמי של סוכר הקוקוס ושל דבש הינו נמוך ולכן בממרח מתוק – זה המתוק הבריא ביותר בנמצא!

לדברי טובי דיקמן, היזם ומנכ"ל "צוף", לדבש אורגני יש ערכים רבים מעבר לטעם המופלא שלו, לכן החלטנו על פיתוח מוצרים המבוססים על האיכויות שלו, כש"ממרח צוף" הוא הראשון בסדרה. "מתוך אחריות ואהבה לאוכל שאנו אוכלים אנו נוהגים לחקור את תוויות המזון שמגיע אל השולחן שלנו. כך גילינו שבממרחים המתוקים המצויים כמעט בכל בית יש יותר מ- 50% סוכר לבן, מעובד ולא מזין. רצינו עבור הילדים שלנו ממרח שהוא בריא, אורגני, טעים מאד ונגיש מבחינת המחיר. לאחר שנה של פיתוח ייצרנו את 'ממרח צוף', דרכו אנו מאמינים ניתן ליהנות ממה שיש לדבורים ולטבע להציע".

חברת "טרה מאטר נקטר בע"מ", בעלת מותג "צוף", הוקמה בשנת 2013 כמכוורת אורגנית. החברה שוכנת בגליל המערבי ועוסקת כיום בייצור, ייבוא ושיווק דבש אורגני מיובא ומקומי ומוצרים המבוססים על דבש אורגני. בנוסף לדבש האורגני המיובא מייצרת החברה דבש פסגות ישראלי הנחשב לדבש האיכותי, הטעים והקרוב ביותר לדבש אורגני בייצור ישראלי. את הדבש האורגני מייבאת החברה מהמגדלים האורגניים המובילים בעולם הנבחרים בקפידה ועומדים בתקנים האורגניים המחמירים ביותר, מתוך רצון לעמוד בדרישות הצריכה של הדבש האורגני בישראל ובסטנדרטים של ה- E.U וה- USDA.

כשר פרווה בהשגחת הרבנות.

מחיר מומלץ לצרכן: כ-29 ₪ לאריזת 350 גרם.

להשיג בחנויות טבע פרטיות וברשתות טבע קסטל, זמורה, קסם הטבע, מאיה ועוד.

הוא משקף עולם של שמירה והרמוניה עבור הדבורים ועבורנו בני האדם. צריכה של דבש אורגני מבטיחה דבש בריא וטעים והמשך שמירה וטיפול בדבורים בסטנדרטים הוגנים ומכבדים לדבורים ולאדם. מהו דבש אורגני ומדוע כדאי להעדיף אותו על פני מוצרי דבש אחרים? על כך במאמר שלפניכם

טובי דיקמן, דבוראי

הידעתם שבכפית אחת של דבש יש צוף שנאסף מ- 1,000 פרחים? יש מי שמכנה אותו  super food ואפילו "מאכל קדוש", תקראו לו איך שתרצו, אבל אל דבש אמיתי צריך להתייחס כאוצר. הדבש הוא תרופת פלא של הטבע, לצד היותו הממתיק הנפלא, הטעים והטבעי ביותר. מכיוון שדבש הוא תרופה, יש להקפיד במיוחד שהדבש יהיה טבעי לחלוטין, לא מסונן, לא מחומם, נקי משאריות של ריסוס, חומרי הדברה וחף לחלוטין מהאכלה בסוכר. הדבש האורגני המפוקח הוא היחיד המבטיח זאת.

טובי דיקמן, דבוראי

הדבש האורגני הוא לא רק בעל "תקן אורגני". הוא משקף עולם של שמירה והרמוניה עבור הדבורים ועבורנו בני האדם. צריכה של דבש אורגני מבטיחה דבש בריא וטעים והמשך שמירה וטיפול בדבורים בסטנדרטים הוגנים ומכבדים לדבורים ולאדם.

מהו דבש אורגני?

לפי תקנות האיחוד האירופאי, דבש אורגני הוא:

דבש ללא חומרים מסוכנים בכוורת

בגידול הדבורים הקונבנציונאלי (הלא אורגני) ישנו שימוש אינטנסיבי בחומרים כימים מסוכנים המשמשים למלחמה במזיקים ובמחלות התוקפות את הדבורים. בין החומרים הללו מצויים אנטיביוטיקה וזרחן. החומרים הללו נספגים בחלות השעווה ומופיעים בדבש. בתקן הגידול האורגני ישנו איסור מוחלט על שימוש בחומרים הללו וכן בכל חומר אחר שאינו טבעי ומתפרק.

דבש מצוף פרחים לא מרוססים, ללא דשן כימי וללא הנדסה גנטית

הפרחים הם אלו המייצרים את הצוף שממנו מפיקות הדבורים את הדבש. על פי רוב, השדות והמטעים מהם אוספות הדבורים את הצוף מרוססים תדיר בשלל חומרי הדברה כנגד מזיקים וכן מוחדרים לצמחים אלו חומרי דשן כימיים. החומרים הללו מוצאים את דרכם במערכות הצמח אל הצוף ומשם אל הדבש. שארתיות החומרים הללו מופיעה בבדיקות מעבדה של הדבש הקונבנציונאלי. בגידול הדבורים האורגני ישנו איסור על הצבת כוורות דבורים ברדיוס של לפחות 3 קילומטרים משדות ומטעים אשר מטופלים בחומרים הללו, מה שמבטיח כי בדבש האורגני אין כלל שאירתיות של חומרי הדברה ודשנים כימים.

ללא האכלה בסוכר

בגידול הדבורים הקונבנציונאלי לוקחים מהדבורים את כל הדבש אשר הן אגרו בתקופת הפריחה. במקום הדבש שנלקח במלואו מאכילים את הדבורים בתמיסת סוכר.
תזונת הסוכר איננה בריאה לדבורים. בגידול הדבורים האורגני משאירים לדבורים את כל צרכם בדבש ואוספים רק את הדבש שנאגר מעבר לצרכי הכוורת.

מי ערב לכך שהדבש באמת אורגני?

הדבש האורגני מגיע ברובו מחוות דבורים בעולם המטופלות על פי תקנות גידול הדבורים של האיחוד האירופאי או הפיקוח האמריקאי ונושא את סמלי הפיקוח שלהן. בישראל מפוקח הדבש האורגני, כדוגמת דבש צוף, על ידי חברת אגריאור ונושא את סמל הפיקוח שלה. הדבש של צוף גם נבדק תדיר בבדיקות מעבדה בארץ ובמכון LACON בגרמניה.

המחיר

כמות הדבש הנאספת מהדבורים בגידול האורגני היא נמוכה יותר מאשר בגידול הקונבנציונאלי. יחד עם תשומת הלב והעבודה הרבה הנדרשת מהמגדל האורגני בטיפול פרטני ולצד מיעוט של שטחי מרעה העונים על הקריטריונים המחמירים של הגידול האורגני, גורמים לדבש האורגני להיות יקר באופן יחסי מהדבש שאינו אורגני. יחד עם זאת, חשוב להדגיש, כי זהו הדבש היחיד הראוי באמת למוניטין המפורסם של הדבש כאחת התרופות והמתנות המופלאות ביותר של הטבע.

הכותב הינו מנכ"ל חברת טרה-מאטר נקטר בע"מ, בעלת מכוורת שמורת צוף ומשווקת מוצרי דבש אורגני של מותג "צוף"

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.