ארוחה משפחתית בתטה

לתושבי פרדס חנה-כרכור והסביבה אין צורך להציג את מסעדת "תטה", שמזמן הפכה לשם דבר בין תושבי האזור. כשביקשו ממני להגיע ולהתרשם מהמסעדה, המחשבה הראשונה שעברה בראשי הייתה, שלא ממש מתחשק לי לנסוע שעה מהבית בפ"ת בשביל מסעדה. אבל אחרי ששוחחתי עם חברה תושבת האזור וקראתי את הביקורות וההמלצות החמות באינטרנט, שיניתי את דעתי, כך שכעבור מספר ימים התייצבתי עם משפחתי בשערי המסעדה, אי שם באזור הכפרי והירוק של פרדס חנה-כרכור.

ההתרשמות הראשונה, עוד לפני שהתיישבנו, הייתה מהאווירה המשפחתית וממגוון האורחים, שכלל זוגות צעירים יותר וצעירים פחות, משפחות עם ילדים, וקבוצות חברים בגילאים והרכבים שונים. במבט ראשון "תטה" תזכיר לכם יותר דיינר מאשר מסעדה, וזה בדיוק הקטע, למרות שתקבלו בה מנות ברמת שף, האווירה קלילה, חמימה ולא מחייבת, התפריט פשוט במובן הטוב של המילה (עמוד אחד בלבד!), השירות אדיב ומהיר, הבירות קרות ישר מהחבית והאוכל כמובן מצוין. בקיצור, אחלה של מקום, כך שלא פלא שגם 13 שנה לאחר פתיחתה, "תטה" חיה, בועטת, מצליחה ומלאה בלקוחות נאמנים שחוזרים אליה שוב ושוב. הבעלים, השף, הקברניט והרוח החיה במסעדה הוא ניר פרומר, על שלל קעקועיו, שחלק גדול מהלקוחות כבר מכירים אותו, ומי שלא, הוא מכיר להם את עצמו. ניר, שלמד והתמחה אצל השפים הידועים חיים כהן וארז קומרובסקי, מגיש במסעדה אוכל ביתי, שהטריות והבריאות הם חלק בלתי נפרד ממנו (לא מוסיפים אבקות מרק וחומרים לא טבעיים), המבוסס ברובו על מתכונים מבית סבתא, ולא סתם סבתא דמיונית, אלא סבתא בלה, סבתו הפרטית של ניר.

ולפני שאספר מה אכלנו, משפט אחרון לגבי מקור השם "תטה": אז לא מדובר באות יוונית, או במילה באידיש, אלא זהו שמו של הכלב המשפחתי של משפחת פרומר. אז כמו שהבנתם, הקטע המשפחתי עובד פה חזק… 

הדור הצעיר התחבר מיד עם בר, המלצרית החמודה, שביצעה איתם אתגר טיקטוק כלשהו (אין לי מושג על מה מדובר, אבל מקווה שזה חוקי..)

הילדים ניצלו את הזמן עד להגעת המנות לשיעור ציור על הקיר 

התחלנו את הארוחה מנשנוש הבית על חשבון הבית: שתי פיתות פוקצה פריכות וחמות, עם מלח גס ו-4 מטבלים: טחינה, חצילים, חמוצים וכרוב

הרטבנו את הגרון עם "טוכר", בירה גרמנית מהחבית

למנה ראשונות טעימות ולא יקרות, מומלץ להזמין את הכבד הקצוץ של סבתא בלה ואת פילה החציל הצרוב, בזיגוג טחינה, סילאן וזעתר.

אלונה בת ה-8 עפה על עצמה והזמינה רביולי גבינות ברוטב שמנת עם פטריות  – מנה גדולה וטעימה. אלונה אהבה במיוחד את רוטב השמנת ואת מילוי הרביולי.

הילדים הגדולים יותר הלכו על בטוח, וכהרגלם הזמינו המבורגרים עסיסיים וצ'יפס

בהמלצתה של בר הזמנו מתפריט הספיישלים נתח אנטריקוט 300 גרם- נתח משובח של בשר איכותי וסופר טעים, שיעלה ריר לכל חובב בשר. האנטריקוט הגיע עם תוספת פוטטוס פריכים, שהייתה לנו תחרות קשה עליהם עם הילדים…


  בר המליצה גם על פילה סלמון עם פירה ושעועית ירוקה- דג רך ועסיסי, עם תוספות מצוינות

המנות ממש גדולות, כך שאת מה שלא תסיימו תוכלו לארוז ולקחת הביתה .
קינחנו בסופלה שוקולד עם כדור גלידת וניל מעל, שהשאירה טעם טוב ומתוק לכולנו.

"תטה", פרדס חנה, דרך פיק"א (כביש 650)

לבאים מדרום- ופנייה ראשונה ימינה אחרי צומת מחנה 80.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.