תכון למאפה פרח ממולא בגבינות
מכינים את הבצק:
מערבבת בקערה:
2.5 (350 גר’) כוסות קמח שמרים מלא של אסם (אין צורך בניפוי)
מאפה גבינות
אני לא מוסיפה מלח כי לדעתי המלח “הורג” את השמרים”
1 גביע (200 גר’) יוגורט ביו של תנובה 3%
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב פושר
לשים את הבצק עד לקבלת מרקם רך ויוצרים מהבצק כדור. יוצקים מעט שמן בקערה ומגלגלים בתוכה את הבצק שישומן מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי – שעתיים (או לילה שלם במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים את המלית:

צילום יולי לביא
מערבבים 50 גר’ חמאה ו-2 שיני שום כתוש
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 26 סמ”ר בנייר אפיה.
חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 26 ס”מ, מניחים עיגול אחד בתבנית, מברישים ב1/2 מתערובת חמאה ומפזרים חתיכות של גבינת “גבע-פרמזן” מסדרת של שף הלבן וכ-1/2 קופסא (150 גר) גבינת פטה 5% מסדרת “פיראוס”.
מניחים את עיגול הבצק השני על המלית ומהדקים מעט על השוליים.
מניחים במרכז העיגול כוס או קערית הפוכה בקוטר 6-8 ס”מ וחותכים את הבצק סביב לכ-12 רצועות שוות.מסובבים כל חלק כ-3-4 סיבובים לכיוון אחד לקבלת צורת בורג. מברישים ב1/2 תערובת חמאה הנותרת.
אופים כ-30 דקות עד שהמאפה תפוח וזהוב.
מומלץ להגיש מייד.