מאפה פרח במילוי גבינות

תכון למאפה פרח ממולא בגבינות

מכינים את הבצק:

מערבבת בקערה:

2.5  (350 גר’) כוסות קמח שמרים מלא של אסם (אין צורך בניפוי)

מאפה גבינות

אני לא מוסיפה מלח כי לדעתי המלח “הורג” את השמרים”

1 גביע (200 גר’) יוגורט ביו של תנובה 3%

 50 גרם חמאה מומסת

 1/2 כוס חלב פושר

לשים את הבצק עד לקבלת מרקם רך ויוצרים מהבצק כדור. יוצקים מעט שמן בקערה ומגלגלים בתוכה את הבצק שישומן מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי – שעתיים (או לילה שלם במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מכינים את המלית: 

מתכון למאפה פרח ממולא בגבינות

צילום יולי לביא

מערבבים 50 גר’ חמאה  ו-2 שיני שום כתוש

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 26 סמ”ר בנייר אפיה.

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 26 ס”מ, מניחים עיגול אחד בתבנית, מברישים ב1/2 מתערובת חמאה ומפזרים חתיכות של גבינת “גבע-פרמזן” מסדרת של שף הלבן וכ-1/2 קופסא (150 גר) גבינת פטה 5% מסדרת “פיראוס”.

מניחים את עיגול הבצק השני על המלית ומהדקים מעט על השוליים.

מניחים במרכז העיגול כוס או קערית הפוכה בקוטר 6-8 ס”מ וחותכים את הבצק סביב  לכ-12 רצועות שוות.מסובבים כל חלק כ-3-4 סיבובים לכיוון אחד לקבלת צורת בורג. מברישים ב1/2 תערובת חמאה הנותרת.

אופים כ-30 דקות עד שהמאפה תפוח וזהוב.

מומלץ להגיש מייד.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.