תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ושקדים

מתכון מושקע ויחסית קל להכנה של תחתיות ארטישוק ממולא בבשר עם שקדים מולבנים של מיה

מצרכנים:

חצי קילו בשר טחון טרי

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (לאחר ההפשרה)

ביצה אחת

1 בצל בינוני קצוץ דק

1/4 כוס פירורי לחם

1/4 צרור כוסברה 1/4 כצרור פטרוזיליה קצוצים

חבילת שקדים מולבנים של מיה – 100 גר'

כף שמן זית לטיגון או שמן שקדים של מיה

לרוטב:

שמן זית

 5-6 שיני שום קצוצות

1/2 לימון

מלח פלפל תיבול נוסף

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

צרור כוסברה קצוצה

2 כוסות מים

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומר המילית:בשר טחון, עם ביצה, בצל, שבבים של שקדים מולבנים, עם תבלינים ופרורי לחם.

מכינים מהמילית קציצות ומהדקים לתחתיות ארטישוק

מחממים בסיר עמוק שמן זית, פלפל וכורכום בנדיבות. מוסיפים קליפה מגוררת מחצי לימון, מיץ מחצי לימון ושלוש ארבע פרוסות לימון דקות.

מוסיפים קליפה מגוררת מחצי לימון, מיץ מחצי לימון ושלוש ארבע פרוסות לימון דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומטגנים כדקה.

מוסיפים את המים, מתבלים ומבשלים עד לקבלת רוטב. 

מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו. מוסיפים מים עד לגובה הארטישוקים.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (יוצקים מעט מהרוטב על הבשר כל כמה דקות). 

מומלץ להגיש עם אורז

מיה תעשיות מזון, אחת מיצרניות ומשווקות מוצרי המזון הגדולות בישראל משיקה חדשנות בתחום השמן עם מוצר ייחודי – שמן שקדים מזוכך. השמן המיובא מארה״ב משווק בבקבוק של 750 מ״ל והוא מכיל שמן שקדים מזוכך בלבד, ללא תוספות. השמן החדש מביא איתו את כל היתרונות הבריאותיים של השקדים לשימוש בטיגון או בתיבול סלטים ותבשילים.

על היתרונות והמאפיינים הייחודיים של שמן השקדים

שמן השקדים מוכר לנו עוד מימי סין והודו העתיקות שם נעשה בו שימוש בטיפולי יופי וארומתרפיה. עד היום השימוש האסתטי בשמן נרחב ומעט יודעים כי שמן השקדים (במיצוי הנכון) הוא גם למאכל.

אז מה יש בו?

1.      שפע נוגדי חימצון- ידוע ששקדים וזנים נוספים של אגוזים הם מרכיב חשוב בתזונה הים תיכונית, בעיקר בגלל נוכחות של תרכובות טבעיות עם יכולות נוגדות חימצון המסייעות לשמירה על בריאותנו. מחקר שפורסם בשנת 2008 במגזין Food Chemistry מצא את נוכחות התרכובות האלה גם בשמנים המופקים מאגוזים ושקדים. 

2.      ואם לדייק פיטוסטרול- במחקר מצאו תרכובות דמויות כולסטרול בשם פיטוסטרולים. הפיטוסטרולים ידועים כבעלי פוטנציאל להשפעה חיובית על רמות כולסטרול בדם, עם זאת חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול או תחליף לטיפול להפחתת כולסטרול בשום מקרה שהוא.

3.      ויטמין E – כף שמן שקדים מכילה כ- 5 מ"ג של נוגד החימצון ויטמין E. כדי לסבר את האוזן הכמות היומית המומלצת לצריכה היא כ- 10 מ"ג לגברים וכ- 8 מ"ג לנשים.

לטגן או לא לטגן זו השאלה? ספויילר- לטגן

מה שהופך את שמן השקדים גם למתאים לטיגון הוא היותו עשיר בחומצת שומן אולאית שהיא חומצת שומן חד בלתי רוויה. או במילים פשוטות אומגה 9. 

נוכחות גדולה של אומגה 9 בתמהיל חומצות השומן של השמן הופכות אותו להיות בעל מבנה יציב באופן יחסי והכי פחות מועד לפירוק וחימצון בזמן חימום השמן. השמן הצמחי העשיר יותר בחומצה האולאית הוא שמן הזית בו תכולתה עומדת על 80%  ובשמן השקדים ריכוזה עומד על כ- 70%.

עוד פרמטר ההופך שמן לכזה המתאים לטיגון הוא טמפרטורת העישון שלו. טמפרטורת העישון איננה מונח מדעי ובמקורות שונים מייחסים לה משמעות שונה.

באופן כללי מדובר בטמפרטורה בה מתרחשים תהליכי פירוק בשמן, אליה לא נרצה להגיע.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.