בסבוסה עם שמן שקדים של מיה

תוך כדי גלישה ברשת וביקור באינסטגרם של החברות הבלוגריות שלי ממגזר הערבי, התענינתי כיצד מכינים עוגת סולת בסבוסה.

להלן מתכון לבסבוסה כפי שמכינים אותה באיחוד האמירויות:

מרכיבים

כוס מדידה כוס של 250 גר

1 כוס רוויון או לבן אחד

1 כוס קמח

1 כוס סוכר

100 גר' קוקוס טחון (השתמשתי בשקית קוקוס טחון 100 גר' של מיה. קוקוס טחון ללא צבעי מאכל)

1 כוס סולת

1 כוס שמן שקדים של מיה

1 ביצה

12 גר אבקת אפיה, קורט מלח, סוכר וניל אחד או תמצית וניל של מיה 10 מ"ל

אגוזי מלח או שקית שקדים של מיה לעיצוב

לסירופ:

120 גר סוכר

120 גר מים

3 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

לערבב כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת העיסה חלקה ולהעביר לתבנית אפיה (אפשר תבנית פיירקס)

לשטח ולעצב עם אגוזי מלח או שקדים של מיה

לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40-50 דקות (תלוי בתנור)

להכין בינתיים סירופ: לערבב מים עם סוכר, להוסיף מיץ לימון

על עוגה מוכנה למזוג סירופ עד שהעוגה תספוג את הסירופ

מיה תעשיות מזון, אחת מיצרניות ומשווקות מוצרי המזון הגדולות בישראל משיקה חדשנות בתחום השמן עם מוצר ייחודי – שמן שקדים מזוכך. השמן המיובא מארה״ב משווק בבקבוק של 750 מ״ל והוא מכיל שמן שקדים מזוכך בלבד, ללא תוספות. השמן החדש מביא איתו את כל היתרונות הבריאותיים של השקדים לשימוש בטיגון או בתיבול סלטים ותבשילים.

על היתרונות והמאפיינים הייחודיים של שמן השקדים

שמן השקדים מוכר לנו עוד מימי סין והודו העתיקות שם נעשה בו שימוש בטיפולי יופי וארומתרפיה. עד היום השימוש האסתטי בשמן נרחב ומעט יודעים כי שמן השקדים (במיצוי הנכון) הוא גם למאכל.

אז מה יש בו?

1.      שפע נוגדי חימצון- ידוע ששקדים וזנים נוספים של אגוזים הם מרכיב חשוב בתזונה הים תיכונית, בעיקר בגלל נוכחות של תרכובות טבעיות עם יכולות נוגדות חימצון המסייעות לשמירה על בריאותנו. מחקר שפורסם בשנת 2008 במגזין Food Chemistry מצא את נוכחות התרכובות האלה גם בשמנים המופקים מאגוזים ושקדים. 

2.      ואם לדייק פיטוסטרול- במחקר מצאו תרכובות דמויות כולסטרול בשם פיטוסטרולים. הפיטוסטרולים ידועים כבעלי פוטנציאל להשפעה חיובית על רמות כולסטרול בדם, עם זאת חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול או תחליף לטיפול להפחתת כולסטרול בשום מקרה שהוא.

3.      ויטמין E – כף שמן שקדים מכילה כ- 5 מ"ג של נוגד החימצון ויטמין E. כדי לסבר את האוזן הכמות היומית המומלצת לצריכה היא כ- 10 מ"ג לגברים וכ- 8 מ"ג לנשים.

לטגן או לא לטגן זו השאלה? ספויילר- לטגן

מה שהופך את שמן השקדים גם למתאים לטיגון הוא היותו עשיר בחומצת שומן אולאית שהיא חומצת שומן חד בלתי רוויה. או במילים פשוטות אומגה 9. 

נוכחות גדולה של אומגה 9 בתמהיל חומצות השומן של השמן הופכות אותו להיות בעל מבנה יציב באופן יחסי והכי פחות מועד לפירוק וחימצון בזמן חימום השמן. השמן הצמחי העשיר יותר בחומצה האולאית הוא שמן הזית בו תכולתה עומדת על 80%  ובשמן השקדים ריכוזה עומד על כ- 70%.

עוד פרמטר ההופך שמן לכזה המתאים לטיגון הוא טמפרטורת העישון שלו. טמפרטורת העישון איננה מונח מדעי ובמקורות שונים מייחסים לה משמעות שונה.

באופן כללי מדובר בטמפרטורה בה מתרחשים תהליכי פירוק בשמן, אליה לא נרצה להגיע.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.