כשתירוש ושף אבי ביטון נפגשים רק דברים טובים קורים…מתכונים לקינוחים לחג

כמו שאין שולחן יום הולדת בלי עוגה, אין שולחן ראש השנה בלי יין טוב ותירוש אמיתי!

לכבוד ראש הנשה, "יקבי כרמל והשף אבי ביטון מציעים מגוון קינוחים  עם תירוש האהוב!

הפתעה על שולחן החג – תירוש כרמל, מהמותגים הוותיקים, המוערכים והמצליחים ביותר בשוק הישראלי ואורח קבוע במרבית בתי האב בישראל – בחגים, בשבתות וגם בימי חול – מגיע אל שולחן החג בתפקיד חדש: סדרת קינוחים טעימים וייחודיים, פרי שיתוף פעולה קולינרי עם השף אבי ביטון.

צילום אפיק גבאי

קינוחי תירוש כרמל החדשים עשויים ממיץ הענבים האהוב, המיוצר מ- 100% ענבים טריים, ללא תוספת מים וסוכר וללא תוספת חומרי טעם וריח או צבעי מאכל, שפותחו על ידי השף המוערך אבי ביטון ומצליחים בכל נגיסה לעורר לא רק את בלוטות הטעם אלא גם את זיכרונות הילדות המרגשים.

קולקציית הקינוחים כוללת 3 קינוחי פרווה עם אפקט ה"וואו" – מרשימים, טעימים ופשוטים להכנה!

אני טעמתי מעוגת עוגת תירוש כרמל – Take of על הקינוח הנוסטלגי – עוגת תירוש בחושה המוכרת, המככבת עד היום בבתים רבים. מדובר בעוגה בחושה, פשוטה להכנה, שבמרכזה מיץ תירוש כרמל האהוב. הטעמים המעולים שלה מעוררים זיכרונות לבית, למשפחה ולילדות. 

עוגה מושלמת להגיש לשולחן בסיום ארוחת החג או ליד הקפה, חמש דקות עבודה והיא מוכנה. אין שום צורך להפריד ביצים וללכלך המון כלים . גרסה מפתיעה לקינוח הנוסטלגי של עוגת התירוש הבחושה, המככבת עד היום בבתים רבים. לא לוותר על האייסינג המושלם שיש לעוגה.  המצרכים מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל2 תבניות אינגליש קייק. (עוגת פרווה)

מצרכים:

4 ביצים L

1 וחצי כוסות או 300 גרם סוכר לבן

1 כוס או 240 מ"ל שמן קנולה

1 כף גרידת תפוז

1 כוס או 240 מ"ל תירוש כרמל

2 וחצי כוסות או 350 גרם קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)

½ כוס תירוש כרמל

הגשה

אייסינג תירוש :

3 כפות אבקת סוכר

שלוש כפות תירוש כרמל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ותירוש כרמל לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.

משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.

רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף, באופן אחיד.

מערבבים את חומרי האייסינג ומשהים ל20 דק ומוזגים על העוגה

   ח'לבס תירוש כרמל – קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון. המתכון החדש של ביטון מורכב מסולת ותירוש כרמל ומוגש בצורת קוביות טעימות בגוון תירוש המרעננות את הפה ומתאימות לחיך הישראלי

קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון. המתכון החדש של ביטון מורכב מסולת ותירוש כרמל ומוגש בצורת קוביות טעימות בגוון תירוש כרמל המרעננות את הפה ומתאימות לחיך הישראלי.

מתכון לחלבס תירוש כרמל

350 גר סולת

200 מיל שמן

1 ליטר תירוש כרמל

200 גר דבש

200 סוכר

3 מקלות קינמון

50 גר אגוזי לוז קלופים

50 גר חמוציות

לטגן את הסולת עם השמן

להביא לרתיחה את שאר המרכיבים לשפוך על הסולת ולבשל 10 דק בחום נמוך עד הסמכה

להוציא את מקלות קינמון לשים בתבנית לקרר 5 שעות ולחתוך לקוביות

  רפאלו תירוש כרמל – קינוח יוקרתי ומרשים של כדורי שוקולד לבן, תירוש וקוקוס עם אגוז לוז במרכז, שטעמו מתפוצץ בפה. מראהו הוורדרד של הקינוח, נטול הגלוטן, עושה רושם כאילו הגיע ממאפיית בוטיק ולא מהמטבח הביתי. 

אם בא לכם קינוח שנראה מרשים ומצריך מינימום עבודה, קינוח יוקרתי ואלגנטי שכדאי להגיש לשולחן החג ובכל הזדמנויות האירוח, שנחטף מהר עוד לפני שהגשתם לשולחן. מראהו הכובש של הקינוח נטול הגלוטן, עושה רושם כאילו הגיע ממאפיית בוטיק ולא מהמטבח הביתי. אני ממליץ להכין כמות כפולה כי זה נגמר מאוד מהר.

מצרכים:

200 גר שוקולד לבן

100 מ"ל תירוש כרמל

150 גר קוקוס

אגוזי לוז קלופים למילוי

מעט קוקוס לציפוי

אופן ההכנה:

מחממים את תירוש כרמל ויוצקים על קוביות השוקולד ומערבבים היטב עד שהכל נמס מוסיפים את הקוקוס מערבבים ומקררים לשעתיים במקרר

בעזרת ידיים רטובות לוקחים מעט מהתערובת שמים אגוז לוז ומגלגלים מעט מצפים בקוקוס ושומרים בקירור

 
ניתן לרכוש את קינוחי תירוש רוזה בשלושת סניפי מעדניית סוליקה: איינשטיין 7, תל אביב, מרכז שוסטר, אבא אחימאיר 19, תל אביב, וחבצלת השרון 35, כיכר דה שליט, הרצליה פיתוח. 
מחיר מומלץ לצרכן: עוגת תירוש כרמל – 35 ₪, חלבס תירוש כרמל – 33 ₪, רפאלו תירוש כרמל -39 ₪.

השף אבי ביטון: "בקבוק תירוש כרמל הינו מוצר ישראלי המהווה חלק בלתי נפרד משולחן החג של כל בית כבר כמה דורות. אני בעצמי זוכר ערבי חג ושישי שהתחילו בקידוש עם תירוש ולכן טעמו  מעלה בי רגשות נהדרים – טעם של חג, של בית ומשפחה. החיבור בין תירוש כרמל לקינוחי החג נוצר מתוך רצון להעניק את אותן סוכריות זיכרון מתוקות בסדרת קינוחים מרגשת שכל אחד יוכל להתחבר אליה; קינוחים ביתיים לשולחן החג, קלים להכנה והכי חשוב – טעימים!"

''

אבי ביטון הוא אחד השפים המוכרים בארץ, שהחל את דרכו כילד פלא במטבחים הכי ישראליים החל מ"קפולסקי" ועד ל"רפאל". במשך עשור, עמד בראש מסעדת "אדורה" המצליחה, והצעיד אותה לצמרת המסעדות בתל אביב. בנוסף, הוביל תוכניות בישול בערוץ 24 וערוץ 10, כתב טורי אוכל והשתתף בכתיבת ספרי בישול. כיום, ביטון הוא השף המוביל ב"פיורי", מסעדת איטלקית ביקום, מייעץ ומבשל באירועים של קייטרינג "מזל טלה" ומבעלי הבר המדובר "קפה פופולר" ומעדניית "סוליקה".

מעדניית סוליקה נפתחה בשנת 2017, מתוך חלום ישן של השף אבי ביטון לחזור לשורשי המטבח של סבתו ולהגיש את המטעמים, הריחות, וזכרונות הילדות משכונת פרדס כץ.

את תירוש כרמל המקורי ניתן למצוא בבקבוקי 1 ל' (תירוש אדום ולבן), 750 מ"ל ו- 187 מ"ל
מחיר מומלץ לצרכן לבקבוק 1 ליטר אדום או לבן: 20 ₪, להשיג ברשתות השיווק.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.