מתכונים לחג בסדנת בישול של השף שראל אהרוני בחסות FAIRY

עם כל הכבוד לפעילות הגופנית שהפכה לפופולרית בעקבות הקורונה (הפכתי למכורה ל"ספורט יחידני":), אין ספק שהפעילות האהובה על אזרחי ישראל, שרק התעצמה בחודשים האחרונים, היא לבשל ולאכול, בערך במידה שווה. 

תוכניות הבישול שפורחות, המתכונים שעוברים בקבוצות השונות וכמובן התמונות של התוצאות הסופיות ברשתות החברתיות מוסיפים רק שמן זית לסירים.

לרגל חג הסוכות, בו בדרך כלל אנו נוהגים לארח ולהתארח, החליט המותג FAIRY לשמח באמת את אזרחי ישראל שכרגע חוגגים בצמצום המותר, ולהעניק במתנה לכולם, ובייחוד כמובן לאלה שחדוות הבישול זורמת בעורקיהם, סדנת בישול לייב חינמית עם הפרזנטור המוכר והאהוב של המותג, השף ישראל אהרוני. 

במהלך השידור העביר אהרוני לצופים בלייב, צעד אחר צעד, את שני המתכונים הייחודיים והחגיגיים שפיתח בעבור FAIRY, יענה לשאלות הגולשים וכמובן שיעניק טיפים מנצחים מהמטבח שלו. 

המתכונים של השף ישראל אהרוני ל FAIRY:

למנה עיקרית: עוף עם גזר, סלק ומיץ רימונים


מצרכים:

·         8 פולקעס (אפשר להחליף ב-2 כוסות גרגירי חומוס או סלק)

·         מלח, פלפל

·         מעט שמן זית

·         כף ג'ינג'ר קצוץ (אפשר לגרד בפומפיה)

·         כף גרגירי כמון

·         1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף

·         6 שיני שום שלמות

·         בצל קצוץ גס

·         4 סלקים

·         4 גזרים

·         2 כפות דבש

·         בקבוק מיץ רימונים

·         צרור כוסברה קצוצה

·         גרגירי רימון

אופן ההכנה:

מומלץ להכין בסיר שטוח.

חותכים גזרים וסלקים לפלחים מאורכים

ממלחים ומפלפלים את השוקיים, משחמים אותם בסיר עם שמן הזית (שחומם מראש) ומוציאים מהסיר.

-מוסיפים לסיר בצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי וכמון ומטגנים כמה דקות.

מוסיפים את העוף, מיץ הרימונים, הירקות ושאר המצרכים למעט הכוסברה וגרגירי הרימון.

-מבשלים כ45 דקות, מפזרים מעל את הכוסברה והרימונים.

 משאירים כ-3 דקות על מנת שתבשיל יקבל מרקם קרמלי.

 מבשלים מעט רוטב על אש קטנה עד שהופך למרקם קרמלי

מפזרים גרגירי רימון וקצת כוסברה


מגישים עם אורז לבן

לקינוח: טארט תפוחים ודבש ממכר

מצרכים:

·         בצק עלים מופשר

·         5 תפוחי עץ אדומים

·         100 גרם חמאה מומסת

·         חצי כוס סוכר

·         תמצית וניל

·         קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה:

שמים את הבצק המרודד על תבנית התנור שריפדנו מראש בנייר אפיה. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ועליו עוד תבנית תנור, כמו משקולת.

מחממים תנור מראש ל190 מעלות ואופים  כ20-25 דקות.

-חוצים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות (למי שיש מנדולינה, מומלץ להשתמש בה).

-שמים את החמאה המומסת והווניל בתבנית, מערבבים פנימה את פרוסות התפוח.

מסדרים את התפוחים בצורה נאה על הבצק החצי אפוי, מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר 

אופים בחום של 180 עוד כרבע שעה עד שהתפוחים למעלה מקורמלים יפה.

מה שנשאר – זה רק לשטוף כלי עם FAIRY

לאחרונהFAIRY  השיקו נוזל לניקוי כלים חדש PLATINUM QUICK WASH בריח לימון מרענן המאפשר לשטוף כלים בקלות, מסיר שומנים במהירות ומקרצף אותם בקלות.

 

היה בהחלט למה לצפות! חג סוכות שמח!

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.