חג חנוכה מתוק עם סופגניות של רון יוחננוף למיה

 מחפשים מתכון לסופגניות מושקעות? לכבוד החנוכה, רון יוחננוף מציע מגוון מתכונים לסופגניות עם שימוש במוצרים של מיה. סופגניות שפשוט חייבים לנסות!

סופגניות קלאסיות

מצרכים

1 ק"ג קמח

20 גרם שמרים יבשים 'מיה' (כ-2 כפות)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

3 ביצים

300 מ"ל חלב 3% פושר (כ-כוס ורבע, אפשר להמיר בחלב סויה לפרווה)

100 גרם חמאה בטמפ' החדר (אפשר להמיר במרגרינה לפרווה)

2 כפות מיץ תפוזים

שמן קנולה לטיגון

הכנה

1.      לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים 3 כוסות מתוך הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים.

2.      מוסיפים סוכר, ביצים, חלב פושר, חמאה ומיץ תפוזים לתערובת הקמח ומערבבים במהירות בינונית בוו הלישה עד שמתקבל בצק נוזלי.

3.      מנפים לקערה את שארית הקמח ומערבבים במהירות נמוכה, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש בין 5-10 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה עד שהבצק תופח פי שניים.

4.      בזמן שהבצק תופח – לוקחים ניירות אפייה וחותכים אותם לריבועים של כ-10 על 10 ס"מ (צריך אחד לכל סופגנייה, כשלושים חתיכות). על הריבועים הללו נניח בהמשך את הסופגניות והם יעזרו בכך שלא נצטרך לגעת בסופגנייה התפוחה ונוכל לקבל סופגנייה עגולה ויפה.

סופגניות אלפחורס ( ממרח ריבת חלב / קוקוס )

מילוי: ממרח ריבת חלב 'מיה'

מעל: אבקת סוכר 'מיה'

זילוף של ריבת חלב 'מיה'

סופגיות שוקולד וסוכריות (ממרח שוקולד – סוכריות עדשי שוקולד) 

מילוי: גנאש שוקולד

מעל: גנאש שוקולד

ציפוי: סוכריות צבעוניות 'מיה'

מתכון לגנאש:

120 גרם שוקולד מריר

120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)

להכנת הגנאש:

1. מניחים בקערה חסינת אש את השוקולד.

2. מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה מעל השוקולד.

3. ממתינים כ-2 דקות, מערבבים ונותנים לגנאש להתקרר.

סופגניות קרם פקאן סיני (פקאן סיני / פודינג ) 

מילוי: קרם פקאן סיני

ציפוי: אבקת סוכר 'מיה'

מתכון לקרם פקאן

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל 'מיה'

100 גרם פקאן סיני גרוס 'מיה'

בקערת המיקסר מקציפים יחד את החלב, שמנת והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר מכן מוסיפים את הפקאן ומקפלים פנימה בעדינות. מעבירים לשק זילוף וממלאים את הסופגניה בנדיבות.

סופגנית עוגת גבינה (קונפיטורה פטל / פודינג ) 


למילוי:

1 חבילה קרם מסקרפונה

שמנת מתוקה

4-3 כפות אבקת פודינג 'מיה'

אבקת סוכר 'מיה'

תותים

קונפיטורה/מעדן פרי 'מיה' (אופציונלי)

איך מכינים?

מקציפים את השמנת ואבקת פודינג לקצפת יציבה , מוסיפים את קרם המסקרפונה ומקציפים מעט לאיחוד

חוצים את הסופגנייה ומזליפים את הקצפת למרכז , מכסים בחלק העליון ומפזרים אבקת סוכר.

ניתן להזליף מעט מהקרם על החלק העליון ולהוסיף חצאי תותים או כפית של כל מעדן פרי מיה

סופגנית שוקולד פופקורן  (פופקורן / ממרח ריבת חלב בטעם שוקלד ) 

מילוי:

גנאש שוקולד

מעל: גנאש שוקולד

ציפוי: פופקורן מקורמל

מתכון לגנאש:

120 גרם שוקולד מריר

120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)

להכנת הגנאש:

1. מניחים בקערה חסינת אש את השוקולד.

2. מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה מעל השוקולד.

3. ממתינים כ-2 דקות, מערבבים ונותנים לגנאש להתקרר.

קישוט: פופקורן מקורמל

מתכון:

250 גרם פופקורן מוכן מומלח (חצי שקי)

100 גרם חמאה

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס דבש

קורט אבקת סודה לשתיה

מכינים פופקורן וממליחים.

שמים בסיר בינוני חמאה, סוכר לבן וחום ודבש ומביאים לרתיחה מורידים את האש ומבשלים כ-4 דקות.

לאחר מכן מכבים את האש ומוסיפים אבקת סודה לשתיה ומערבבים מעט.

מוזגים מעל הפופקורן המוכן ומערבבים היטב.

משטחים בתבנית אפייה את הפופקורן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות

לייבוש כחצי שעה. מוצאים, מקררים ומפוררים

סופגניית לבבות

מה צריך?

שמנת מתונה 250 מ"ל

גבינת מסקרפונה 250 גרם

4 כפות אבקת סוכר 'מיה'

כפית תמצית וניל 'מיה'

שוקולד רובי ורוד 200 גרם+כף שמן שקדים/קנולה/חמניות

לבבות גלי של 'מיה'

איך מכינים?

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם המסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קציפה.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.

ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.

ממלאים כל סופגניה במלאאא קצפת, מצפים בשוקולד רובי, מזלפים עוד קצפת מעל ומקשטים בלבבות גלי

ריבה קלאסי (ריבות למילוי) 

מילוי – קונפיטורות ומעדני פרי של מיה

חג חנוכה מתוק ושמח! 

 לינק לפרופיל של מיה – https://instagram.com/maya_foods_il?igshid=tm3yik560qpl

לינק לפרופיל רון יוחננוב – https://instagram.com/ronyohanan?igshid=2otrccrgulu4

לינק לפוסט סופגניות בזק בעמוד של רון – https://www.instagram.com/p/CIgLUgsDDd3/?igshid=1139bflhpq88l

לינק לפוסט סופגניות בזק בעמוד של מיה – https://www.instagram.com/p/CIi1FxYns1o/?igshid=124fsh05n9yel

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.