פיצות מקמח שמרים פיצה של סוגת בשיתוף פעולה עם טחנות הקמח 'שטיבל' ושף ארז קומרובסקי

חמותך התקשרה והודיעה שהיא מגיעה בעוד שעה עם עוד 8 אנשים? כיצד מכינים פיצה בקלי קלות לכל המשפחה גם שילדים אוהבים.

השתתפתי בסדנת זום הסדנה מתקיימת לרגל השקת קמח שמרים פיצה של סוגת – לאפיית פיצה ביתית מושלמת בקלות ובמהירות, שפותח בשיתוף פעולה עם טחנות הקמח 'שטיבל' ושף ארז קומרובסקי. 

 הקמח מכיל את הרכב החומרים המדויק להכנת פיצה משובחת בקלות – רק מוסיפים מים לקמח ומתקבל בצק להכנת פיצה איטלקית.

מתכון בסיסי להכנת בצק קסם לפיצה

חומרים ל-6 מאפים

מחממים תנור טורבו גריל לחום גבוה ביותר 250 מעלות

מחניסים לשליש העיליון של התנור

1 קילו בצק פיצה שמרים "סוגת" + קמח פסטה או קמח רגיל לקימוח


620 גרם (כ-1/2 2 כוסות) מים ברז
1/2 1 כפות שמן זית

לשים את הקמח עם המים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה או בקערה ידנית. 

מוסיפים שמן וממשיכים ללוש כדקה. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית

מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים כ-15 דקות.

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומעבירים למשטח מקומח. מכסים בניילון ומתפיחים 45-60 דקות.

פיצה של חורף – ירוקים זה אני / ארז קומרובסקי ל"סוגת"

חומרים ל-3 פיצות

לרוטב:
2 כפות קמח רב תכליתי "סוגת"
20 גרם חמאה
500 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט מגורר

לעלים:
2 צרורות עלים ירוקים עונתיים כמו תרד טורקי, חוביזה (אפשר במקום תרד או עלי סלק), מנגולד – שטופים היטב


מלח גס
1 בצל קצוץ
שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס

200 גרם גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת
200 גרם מוצרלה פרסקה

מעבירים את הקמח לסיר קטן ומשחימים אותו מעל להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים חמאה ומערבבים לקבלת רביכה. יוצקים לסיר את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מסירים מהאש, מוסיפים מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט ומערבבים.

מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים אבן אפייה או תבנית בשליש התחתון של התנור.

קוצצים את העלים הירוקים, מוסיפים מלח גס ומערבבים. מעבירים למסננת להגיר נוזלים. סוחטים היטב.

בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מעבירים לקערה יחד עם העלים הסחוטים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

מרכיבים את הפיצות: מרדדים כל כדור בצק לעלה פיצה, מורחים עליו מהרוטב הלבן, מפזרים מתערובת העלים הירוקים ומפזרים את הגבינות מעל.

מעבירים לאבן או לתבנית שבתנור ואופים 8-9 דקות.

סמבוסק כמו של חורפיש אבל של מתת / ארז קומרובסקי ל"סוגת"

חומרים ל-3 מאפים

6 עגבניות בשלות, רצוי מזן "מגי"
2 פלפל אדום מתוק, רצוי מזן שושקה
1 חציל בלאדי
1 פלפל אדום חריף
2-3 שיני שום כתושות
מלח
שמן זית
250 גרם גבינת קשקבל כבשים איכותית

מניחים רשת מעל להבת הגז ושורפים את הירקות עד שהקליפה שלהם משחירה לחלוטין. אם אין להבה – מחממים תנור על 250 מעלות במצב טורבו גריל ומניחים את הירקות על תבנית בחלק העליון ביותר של התנור. אפשר לשרוף בתנור טורבו גריל.

טיפ איך לבחור חציל טוב: החציל מבריק וקל יותר במשקל הוא טוב יותר.

מחממים תנור על 250 מעלות ומניחים אבן אפייה או תבנית תנור בחלק התחתון של התנור.

מקלפים את הירקות הצלויים וקוצצים.

מחממים שמן זית במחבת רחבת ומבשלים את הירקות הקצוצים עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום כתוש ומלח ומערבבים.

מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, מורחים במחית הירקות המבושלים ומפזרים קשקבל מגוררת.

מעבירים לאבן או לתבנית שבתנור ואופים במשך 8 דקות. מוציאים, מקפלים לחצי לצורת סמבוסק ואופים דקה נוספת.

כלים:

מיקסר – מומלץ, אפשר גם ללוש את הבצק בקערה בידיים
רשת לשריפת הירקות מעל להבה (לחילופין אפשר לצלות את הירקות בתנור)
מחבת וכף עץ
קרש חיתוך וסכין
מערוך
סיר קטן
מסננת
אבן אפייה או תבנית תנור

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.