פוקישופ – המביאה לנו חגיגת טעמים מהוואי היישר לקערה

שיטת 5 השלבים של פוקי לארוחה בריאה וקלילה.

מה זה או מי זה פוקי אתם שואלים? 

אז למרות שהמחשבההראשונה היא שמדובר בכינוי חיבה או בשם של כלב, למעשה פוקי (שנקרא גם פוקה Poke) הוא מאכל שמקורו בהוואי, על שם המילה "לחתוך" והוא נחשב ל'פלאפל' של ילידי הוואי.  

המקור של המנה המדליקה הזאת מתחיל עוד בשנות ה- 70, אז החלו דייגים לתבל נתחים משלל הדגה שלהם, סתם לנשנוש ובהמשך הפכה למנה של ממש. במקור מנת הפוקי מבוססת על דגים נאים ומפולטים ומוגשת עם אצות ואגוזי שמן קלויים. זוהי הגרסה הנפוצה בהוואי, אך כמובן שעם הזמן מנת הפוקי האותנטית השתדרגה ונוספו לה שלל תוספות צבעוניות כמו אצות, ירקות, אורז, חסות, קינואה ועוד בר עשיר של תוספות שהופכות אותה לאוכל רחוב קלאסי.

זה היה עניין של זמן עד שהפוקי יהפוך לסצנת אוכל רחוב גם אצלנו, עם פתיחתה של רשת 'פוקישופ', שהוקמה בישראל לפני 4 שנים על ידי בן ון גלדר, יזם ואיש הייטק לשעבר שעלה לארץ מהולנד, ופרנק צרפתי, איש עסקים מלוס אנג'לס שעלה לישראל לפני 5 שנים עם אשתו, השפית ג'ודית, שטרם עלייתה לישראל עבדה במסעדות בלוס אנג'לס. במהלך ביקור שערכה עם בעלה בהוואי, ראתה את הפוקי והתאהבה. 

הרשת מונה היום 4 סניפים: 2 בתל אביב, סניף בהרצליה וסניף בבני ברק. 

אז לאחר סגר ארוך ומעיק, המסעדות נפתחו סוף סוף, ויכולנו להגיע להתרשם מהסניף ברחוב משכית 27 בהרצליה, שם פגשנו את צ'ארלס החמוד והאדיב, שעלה לישראל מצרפת לפני 6 שנים, שהסביר לנו, במבטא צרפתי כמובן, על הקונספט:

הרכבת קערת הפוקי מורכבת מ-5 שלבים מהירים: 

שלב 1: מתחילים בבסיס של מנת פחמימה כמו אורז לבן, אורז מלא, קינואה, אטריות אורז, או סלט עלים מרענן.

שלב 2: על הבסיס מוסיפים מנת חלבון של טונה או סלמון, או טופו, למי שפחות מתחבר לדגים.

שלב 3: בוחרים ממגוון תוספות:

 שלב 4: מתבלים עם רטבים לבחירה כגון חמוץ-מתוק, בלסמי-מייפל, טחינה-ג'ינג'ר ועוד.

שלב 5 : סוגרים את המנה עם נגיעה אחרונה של צ'ילי גרוס, בוטנים, בצל מטוגן ועוד

וזהו, הפוקי שלכם מוכן- בתאבון.

הזמנו מנה על בסיס אורז מלא עם טונה ומנה נוספת על בסיס קינואה עם טונה במרינדה:

מאחורי יצירת תפריט הפוקי, התוספות והרטבים , עומדת השפית ג'ודית פרנק, המביאה עימה ניסיון רב בתחום המסעדנות.  וכך, אחרי שעלתה לישראל עם משפחתה  לפני כ 4 שנים, זיהתה את הפוטנציאל להקמת רשת שתתמחה בהגשת קערות פוקי בהתאמה לחיך הישראל וכך נולדה רשת 'פוקישופ'.

השירות הוא עצמי, אך עם זאת מהיר, אדיב ומקצועי – מזמינים, מרכיבים את הפוקי ומקבלים. ניתן לשבת בסניפים או להזמין משלוח ו- TA  באמצעות אתר האון ליין. 

 המנות מותאמות גם לצמחוניים וטבעונים וכל הסניפים כשרים.

לפרטים נוספים והזמנות  באתר פוקישופ

 עובדות שאולי לא ידעתם על פוקי

·         בקערת פוקי יש סביב 200 קלוריות, 5 גרם שומן, 24 גרם חלבון ו -20 גרם פחמימות.

·         בפוקי יש רק שומנים בריאים ללא חומצות שומן רוויות/שומן טראנס, (תלוי ברטבים שתבחרו 😊).

·         פוקי הוא מאכל עיקרי בכל מפגש הוואי מסורתי.

·         בשנת 1991, המסעדן ג'ין ארגר, תושב וואימיאה שבהוואי הקים תחרות פוקי שנערכת מידי שנה .

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.