מצ"ב מתכון ללחמניות כשרות לפסח:

מצרכים ל-20 לחמניות:
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 70 גר' חמאה (לא חובה)
- 2 כוסות קמח מצה
- 4 ביצים
- כף מרק עוף אינסטנט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים מלח, שמן וחמאה ומביאים לרתיחה שנייה.
2. מוסיפים קמח ובוחשים עד שמתקבל גוש בצק הניתק מהדפנות. מסירים מהאש, מצננים ובוחשים מדי פעם.
3 מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי בחישה, עד קבלת עיסה חלקה.
4. בידיים רטובות יוצרים לחמניות קטנות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים.
5. אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
היות ומדובר במתכון דומה להכנת פחזניות, ניתן למלות לחמניות/פחזניות בסלט בייצים או גבינה.