חומוס ביתי מחומוס קטן של סוגת

היום על מנת לאכול חומוס טעים לא חייבים לבקר בחומוסיה. אפשר להכין חומוס ביתי וטעים בקלי קלות!

מתכון לחומוס ביתי

משרים גרגירי חומוס של סוגת במים כל הלילה או לפחות 8 שעות. לאחר השריה שותפים את החומוס במים.

מבשלים 3 כוסות גרגירי חומוס של סוגת עד לריכוך (לקראת הסוף מוסיפים כף מלח ו1/2 כפית של סודה לשתיה).

מקררים ומצננים. משאירים בצד חצי כוס מים מבישול של חומוס.

מוסיפים למעבד מזון את גרגירי חומוס עם מים מבישול (כחצי כוס), טוחנים עד לסמיכות הרצויה.

תוך כדי מוסיפים 3/4 כוס טחינה גולמית,  3 שיני שום, מיץ מלימון אחד, פלפל מלח לפי הטעם.

מומלץ להעביר לקערה ולהגיש מייד עם קצת שמן זית מעל.

סוגת, המביאה לצרכן הישראלי מבחר קטניות מהמשובחות והאיכותיות ביותר בעולם, משיקה לקראת חגיגות יום העצמאות קטנית חדשה מסדרת החומוס – "חומוס מיני" – גרגרי חומוס קטנים, המושלמים להכנת ממרחי חומוס בקלות ובנוחות. החומוס הקטן בעל קליפה דקה, שלא נושרת מהגרגרים במהלך הבישול, דבר המקל מאוד על הכנת הממרח ומייצר ממרח במרקם חלק יותר. כמו כן, הוא מאופיין בטעם עדין ובמרקם רך, המשביחים את טעמו של ממרח החומוס האהוב.

חומוס הינו קטנית העשירה בפחמימות בצורת עמילן, חלבון, סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן וכן בוויטמינים מקבוצה B. כאשר מכינים חומוס טרי בבית הוא נחשב לבריא יותר ואף לפחות משמין.

הקטניות של סוגת נבחרות בקפידה בארץ המוצא מהן מובאות, עוברות תהליכי ניפוי, ניקוי ובירור בטכנולוגיה חדשנית, רק המובחרות והאיכותיות מועברות לאריזה ללא מגע יד אדם ומגיעות אל הצרכנים במלוא הטעם והאיכות האפשריים. סוגת מציעה מבחר קטניות רחב, כגון סוגי שעועית, חומוס ועדשים ועוד, המהוות תוספת של טעם ובריאות לכל המשפחה.

מתכון של אורי שביט להכנת ממרח חומוס צבעוני, טעים ובריא:


 

חומרים ל-4 צלחות אישיות

1 חבילה (500 גרם) חומוס מיני "סוגת"

1/2 כפית סודה לשתייה "סוגת"

1 בטטה בגודל בינוני, עם הקליפה

1 סלק מבושל (אפשר בואקום)

200 גרם עלי תרד או בייבי תרד שטופים

2 פלפלים קלויים (אפשר לקנות)

מעט שמן זית

לכל סוג חומוס מוסיפים:

3-4 כפות טחינה גולמית איכותית

1 שן שום

1/2 כפית כמון

מיץ מ-1/2 לימון (או יותר)

מלח לפי הטעם

להגשה:

שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

מעט עלי תימין טריים

הוראות הכנה-

1. יום לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס בשפע מים למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים בהרבה מים. מוסיפים סודה לשתייה (לא חובה אבל מומלץ) ומבשלים עד שהגרגירים רכים מאד. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים צולים את הבטטה: מחממים לתנור ל-200 מעלות וצולים 20-30 דקות, עד שהבטטה רכה לחלוטין. מחלצים את בשר הבטטה מהקליפה ומניחים להתקרר מעט.

3. מכינים את התרד: מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את עלי התרד במשך 1-2 דקות, לריכוך. אם רוצים אפשר להוסיף לתרד שן שום קצוצה (במקום השום שמוסיפים במהלך הטחינה).

4. מכינים את הממרחים: שומרים גרגירי חומוס מבושלים להגשה ואת היתר מחלקים ל-4. טוחנים בכל פעם רבע מכמות הגרגירים יחד עם הירק המוכן (גם מהירקות מומלץ לשמור קצת להגשה) ויתר חומרי הממרח, עד לקבלת משחה חלקה. אם צריך מוסיפים מעט ממי בישול החומוס.

5. משטחים כל ממרח על צלחת הגשה, מזלפים שמן זית ומפזרים גרגירי חומוס. לממרח הבטטה מוסיפים מעט עלי תימין טריים, לממרח הסלק מוסיפים קוביות סלק ופטרוזיליה קצוצה, לממרח התרד מוסיפים מעט מעלי התרד המבושלים ולממרח הפלפל מוסיפים פלפל קלוי קצוץ.

אריזות החומוס שוקלות 500 גרם, הן בעלות כשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ וישווקו בכל רשתות השיווק, המינימרקטים והמכולות ברחבי הארץ.

סוגת המובילה את שוק הקטניות, האורז והסוכר בישראל, היא חברה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. החברה פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת והמפעל משתרע על פני כ-100 דונם בקרית גת. לסוגת מגוון רחב של מוצרים, החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד לקמח, תבשילים אישיים, פתיתים ועוד. כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר, לאורך כל הדרך מהשדה ועד לצלחת.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.