מסעדת אל סולטן בכפר זרזיר

הויכוח היכן נמצא החומוס הכי טוב בארץ, יימשך כנראה לעד. בעיניי, אחד המועמדים לתואר הוא החומוס במסעדת "אל סולטן" בכפר הבדואי זרזיר שבעמק יזרעאל.

אתם בטח שואלים מה כבר יכול להיות מיוחד בחומוס? בשביל לענות על השאלה ולהבין את ההבדל בין חומוס "רגיל" לחומוס שאכלנו ב"אל סולטן" צריך פשוט להגיע ולטעום..החומוס המצויין מוגש חמים בקערת חרס עם כמות גדולה של גרגירים, פטרוזיליה ופיתות טריות מהמאפיה הסמוכה, ובמחיר שווה לכל נפש- 20 ש"ח למנה.

אבל מהר מאד גילינו ש"אל סולטן" זה לא רק חומוס, כשכבר בכניסה צד את עינינו דוכן עם תבשילים, ממולאים מיוחדים וכמובן סלטים טריים.

את המסעדה מנהל הבעלים והשף סולטן אל-פול, דור חמישי לעוסקים באוכל, שלמד את רזי הבישול  מאימא ג'מילה ומסבתא אניסה, ומביא את בשורת המטבח הערבי להמוני בית ישראל, אשר גודשים את המקום בכל ימות השבוע. ארבעה מאחיו וחמשת ילדיו עובדים במסעדה ובעצם כל הצוות הרב, העובד בתגבורת מיוחדת במהלך סופי השבוע, מורכב מקרובי משפחתו של סולטן. בסרט הבא מספר סולטן על המסעדה http://youtu.be/mZ_6WppNbEQ

מגוון הבשרים המוצעים "על האש" מגיעים היישר מהאטליז האיכותי שמחזיקה המשפחה, כך שאת אילן היוחסין של כל שיפוד עסיסי יודע צוות המטבח לדקלם מתוך שינה. סולטן והצוות אוהבים את הסועדים ואוהבים מאוד לארח ו"להאכיל". מבין "מנות הדגל" שמוגשות במסעדה בולטות ה"שולבטה" (תבשיל בורגול עם קישוא, חציל, ובצל ברוטב עגבניות), ה"מנזולה" (חצילים, גרגירי חומוס ושום עם בצל מבושל במרק עגבניות), וגם "מו-חה-מר", מאכל סורי של חתיכות עוף חצי מבושל ובשר, המוגשים על פיתה מהטאבון, אשר עבר אדפטציה למטבח הבדואי.

התחלנו ממגוון סלטים טריים המוכנים במקום: טחינה, בורגול, חציל סלט טורקי, תירס, פלפלים וכמובן החומוס המצויין

אלונה הקטנה התלהבה מסלט הסלק.

תבשיל "שולבטה"  – בורגול עשוי בתנור עם ירקות ורוטב עגבניות

מקלובה – תבשיל אורז עם חצילים , פלחי כרובית, נתחי כבש עסיסיים מהאטליז המקומי ואגוזים. האורז ספג את טעמם של הירקות ושל הכבש והתיבול היה מדויק.

פסטלים ממולאים

קובה ופלאפלים פריכים וטעימים

צלחת ממולאים נהדרים: פלפלים, חצילים וקישואים ממולאים באורז ועלי גפן טריים.

שלושה שיפודים שונים: פרגיות (18 ש"ח), כבש (24 ש"ח), קבב (18 ש"ח).

כמיטב המסורת, קינחנו בקפה שחור ובקלאוות ריחניות

לסיכום: מסעדה בדואית אותנטית וצנועה, שבהחלט עושה כבוד למגזר, ומזמנת לבאים בשעריה חווייה קולינארית באווירה חמה, משפחתית ובמחירים סבירים במיוחד. אחרי ארוחה ב"אל סולטן" לא נותר אלא להישען לאחור, עם חיוך רחב ושבע, לנסות לעצור את תנועת הניגוב שעברה זה מכבר לאינסטינקטיבית ורק להביט בסיפוק בצלחות שנותרו מיותמות מהטעמים שעברו במסורת. את הביקור במסעדה, הנמצאת במרכז היישוב הבדואי "בית זרזיר", על כביש 79, עורק התחבורה המרכזי בעמק יזרעאל בואך גליל תחתון, מומלץ לשלב כחלק מטיול באזור.

מסעדת אלסולטן- כביש ראשי בית זרזיר 04-6514544

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על מסעדת אל סולטן בכפר זרזיר

  1. יפעת הגיב:

    היינו שלושה אנשים שאכלו חומוס, ממולאים ופלאפל. קשה להבין איך אפשר לקלקל כל כך הרבה בממולאים שהיו תפלים לגמרי, החומוס היה בסדר מינוס והפלאפל היה רך לגמרי מבפנים. מעבר לכל זה השירות היה ממש אבל ממש לא אדיב. לא נחזור לשם.

    אהבתי

  2. אבי הגיב:

    סטיק אנטריקוט גרוע,יבש,קשה,נראה,כאילו חומם.טעינו שלא החזרנו את המנה.אנחנו לא נגיע שוב וממליצים גם לאחרים לא להיכנס.

    אהבתי

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.