מסעדת ראצ'ה חוויה גרוזינית אותנטית

כאשר סיפרתי לאחותי, מלוות קבוצות תיירים, שאני הולכת לבקר במסעדה גרוזינית בירושלים, היא ישר שאלה אותי :"את הולכת לראצ'ה?" אמרתי לה כן, איך ידעת? "מסעדה ממש שווה ביקור", היא ענתה לי…

הגענו למסעדת ראצ'ה בשעות הערב המאוחרות אחרי יום ארוך של סיור קולינארי בירושלים.

ראצ'ה, החוגגת בימים אלו שנה להיווסדה, ברחוב החבצלת בירושלים, ממש בלב העיר, שוכנת במבנה עתיק מתקופת המנדט הבריטי .

בכניסה למסעדה פגשה אותנו לילי בן שלום, שמנהלת את המסעדה יחד עם אחיה ישראל. כבר מהדקות הראשונות של ההכרות הרגשתי כמו חלק ממשפחה באירוע משפחתי (התחבקתי עם לילי וישראל כאילו אנחנו מכירים מראצ'ה, חבל ארץ עשיר ופורה בגרוזיה שבהרי הקווקז…)

את רזי הבישול למדו לילי וישראל מהסבתא שלהם שהייתה המבשלת מס' 1 בראצ'ה.

לאחר שעזבה תפקיד נחשב בדואר ישראל, החליטה לילי להפוך מחסן נייר נטוש עם קירות חרוכים ושרופים, למסעדת חלומותיה.

המטבח של ראצ'ה מגיש את מיטב המטעמים של המטבח הגרוזיני עם טביעת אצבע אישית של המשפחה, ויוצר חגיגה של צבעים וטעמים בפה.

התיישבנו סביב שולחן מלא סלטים.

במסעדת ראצ'ה לא נהוג לפנות מהשולחן, כדי לא לתת לאורחים הרגשה שהם לא רצויים ומוזמנים ללכת. לכן, באיזה שהוא שלב השולחן התחיל להתפוצץ מרוב אוכל המועמס עליו.

התחלנו מהמנות הראשונות, אשר הוגשו בכלים ביתיים צבעוניים, שהזכירו לי כלים בבית של סבתי, וכך גם הטעם והצבעוניות של המנות, נותנים תחושה של בית :

ממגוון המנות הראשונות אהבתי במיוחד את קינדזמרי עוף: רצועות חזה עוף ברוטב אגוזים טחונים, גלילות חציל ממולאות במחית אגוזים קצוצים, אצ'צ'ילי חצילים קלויים עם בצל, רימונים, אגוזים ועשבי תיבול, קירקאז'י סלט שעועית אדומה עם אגוזים כוסברה ופטרוזיליה ומוקפלי  שעועית ירוקה עם ירוקים 

 

המנות הראשונות הגיעו בליווי רטבי בית, לחם גרוזיני אפוי במקום ויין איכותי:

הארוחה בראצ'ה היא טקס בשל עצמה. בארוחה שלנו ערכנו טקס "תאמדה" :

 

כל שולחן מעל 8-10 סועדים קובע ראש שולחן (אשר מקומו הטבעי בראש השולחן). כולם מברכים את מי שראש השולחן מחליט לברך. ראש השולחן הוא גם שבוי בידי הקרן מלאת היין אותה הוא חייב לשתות לאחר ברכתו.

למזלו של עודד, אשר נבחר להיות ראש השולחן שלנו, לילי בחרה בקרן זכוכית קטנה יחסית…(לקרן גדולה מעץ שהיא ענקית)

בין הברכות התחילו לזרום המנות העיקריות:

בליני: גלילות בצק פנקייק גרוזיני, ממולאות בתערובת בשרים, חינקלי: כיסוני בצק מאודים, ממולאים בתערובת בשר גרוזינית קלאסית, חצ'אפורי לובי  מאפה בצק אוורירי, ממולא בתבשיל שעועית אדומה, צ'יבוריאקי סהרוני בצק פריך ממולאים בתערובת בשר ומטוגנים בשמן עמוק

 

 

ואז הגיע "מסמר הערב" הופעה של להקת טשטש אשר מתקיימת בכל יום רביעי במסעדה.

לא יכולתי להתאפק והתחלתי לרקוד לצלילי מוזיקה גרוזינית קצבית:

וגם החברות הצטרפו

לאחר שבריקודים הורדנו חלק קטן מהקלוריות, הגיעו המנות העיקריות, מלוות באורז ותפו"א אפויים:

ולסוף מתוק: קינוח גרוזיני מיוחד:

לסיכום: הרגשתי כמו בבית או יותר כמו בת משפחה במסעדה החמימה, הביתית והנפלאה. ממליצה לכל מי שמגיע לירושלים ומחפש מסעדה לחגוג עם חברים או משפחה באווירה מיוחדת.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.