ביקור בבזאר הקולינרי בתחנה הראשונה ירושלים

בליבה של ירושלים, בין העיר העתיקה ומרכז העיר, לצד השכונות ההיסטוריות המושבה הגרמנית וימין משה, שוכנת תחנת הרכבת הראשונה של ירושלים, שהוקמה ב- 1892 ושימשה כציר תחבורה מרכזי של העיר.

כיום, לאחר תהליך של שיפוץ ושימור נרחב משמשת התחנה הראשונה כמרכז של פנאי, תרבות, קולינריה וספורט. מיקומה של התחנה במרכז ציר התיירות והתרבות של ירושלים הופך אותה לגשר בין שכונות וקהלים, וממצב אותה כתחנה הראשונה בכל טיול או בילוי בליבה של ירושלים.

במתחם התחנה נפתח הבזאר הקולינרי, שוק מקורה כשר, דינאמי וחדשני, ביוזמה וליווי של השף ניר צוק, המשלב  קולינריה, תרבות וחוויית בילוי ייחודית.

הבזאר פועל משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הקטנות של הלילה, ומציע מגוון מפתיע של תוצרת איכותית, שנבחרה בקפידה על ידי צוק עצמו. יש לציין, כי למרות שמדובר בשוק, המחירים לא נמוכים בכלל.

בבזאר הקולינרי כ- 13 דוכנים קבועים ומתחלפים המציעים לרשות המבקרים במתחם ממיטב התוצרת המקומית, עם אפשרות לשבת במקום או לקחת הביתה. בשעות הבוקר, ניתן ליהנות מקפה קלוי במקום, ירקות אורגניים ומאפה טרי, בצהריים לחזור לפיצה או פסטה, ולסיים את הלילה בבילוי עם כוס בירה או יין ומוסיקה טובה.

דוכני הבזאר מנוהלים על ידי בעלי מקצוע המצטיינים בתחומם, אותם ברר צוק בקפידה. בין הדוכנים: ירקות אורגניים, מאפייה וקונדיטוריה, חנות דגים, קפה (לישיבה במקום או לקחת הביתה), תבלינים, גבינות, יינות, שוקולדים, פיצה ופסטה וכן בר משקאות לילי. הדוכנים השונים משתלבים לכדי חגיגה של צבעים וטעמים, ומבטיחים למבקרים בבזאר ליהנות משילוב יוצא דופן של אוכל, שתייה, קניות, בילוי, מוסיקה – והכול תחת קורת גג אחת.

פגשנו את ניר ליד דוכן היין של יקב מוני. בני אלעד, בן 5 , ביקש ממנו כוס יין (טוב הוא רגיל מהבית:) וניר שלח אותו ל"אמא שלו"..ברגע שאמא נמצאה, כולם הצטלמו למזכרת:)

בדוכן ניתן למצוא מגוון יינות כשרים תוצרת הארץ, ממיטב היקבים ובמחירים אטרקטיביים. בנוסף, מבחר ענק של גבינות תוצרת הארץ או מחו"ל, וביניהן: גבינות קשות ורכות, גבינות עיזים וגבינות צאן

בדוכן הפירות, הירקות והממתקים הירוק בתחנה התכבדנו בפירות העונה ובלימונדה קרירה המתאימה גם לימי החורף הקרירים.

בדוכן ניתן למצוא מגוון עשיר של פירות וירקות בתוצרת טרייה ואיכותית, שנבחרת בקפידה בכל בוקר ע"י איתמר הירקן. בנוסף לפירות וירקות סטנדרטיים, בדוכן תמצאו גם פירות טרופיים, פירות יבשים, פיצוחים בקלייה ביתית, מגוון רחב של אגוזים טבעיים, חטיפי אנרגיה טבעיים וחלקום (תוצרת אורגנית של פירות הדומה לרחת-לאקום ומיובאת באופן אישי). כמו כן, בדוכן מיצי תפוזים ורימון טבעיים, בבקבוקי ליטר אחד. בשעות הערב הדוכן מציע מאגדי פירות קלופים חתוכים (אננס, קוקוס, רימון, סברס, תאנים ועוד), פלטות של ירקות חתוכים ותירס חם.

 

מתחם התחנה הראשונה בירושלים- נפתח לפעילות במאי 2013, במגוון תחומים ומציע לתושבי העיר ולמבקרים חוויה ססגונית ואיכותית של קולינריה, תרבות, ספורט, בילוי ופנאי.

● תיירות וסיורים- מרכז מבקרים המפעיל סיורי הליכה, אופניים וסגווי לאזורים הסמוכים ומשמש גם כמרכז מידע ראשון מסוגו בירושלים לתיירים ומטיילים.

● קולינריה – מסעדות שף, בית קפה-מסעדה תקופתי, בר, שוק איכותי, גלידריה, מיצים טבעיים, אוכל בריאות, שוק איכרים ויריד אורגני.

● תרבות ואמנות – גלריה המציגה תערוכות מתחלפות, ירידי אופנה, עיצוב, אוכל ומשחקים במשך כל השבוע, פסטיבלים, הופעות ושיתופי פעולה עם בתי ספר לאמנות ועיצוב, הקרנה סרטים ב"סינמה סטיישן".

● ספורט, בילוי ופנאי – פעילויות ואירועי ספורט ואופניים, חנות מכירת עזרים וציוד ספורט ומרכז להשכרת אופניים, שיעורי יוגה וזומבה פתוחים לקהל בשעות הבוקר, מרכז הפעלות ויצירה לילדים, קבלות שבת קהילתיות ואירועים לכל המשפחה.

לקראת החורף הירושלמי מתחם התחנה הראשונה קורה באמצעות אוהל ענק ממדים, במטרה שהציבור הרחב יוכל להמשיך וליהנות ממגוון פעילויות התחנה הראשונה ומבילוי מושלם ללא הפרעות מזג האוויר, במהלך כל השנה, גם בתקופת החורף הקרירה. במסגרת ההיערכות לחורף, הוקמו אוהלי קונסטרוקציה המקיפים את כל רחבת הדק שבמתחם  (בשטח שקרוב ל2,550 מ"ר).

זהו למעשה פרויקט קירוי האוהלים הגדול ביותר מסוגו שבוצע בארץ!

עלות הפרויקט עומדת על כמיליון וחצי שקלים. פרויקט הקירוי התבצע על ידי הנהלת מתחם התחנה בשיתוף כל בעלי העסקים במתחם ומטרתו לספק הגנה מלאה מפני החורף הירושלמי. הפרויקט מאפשר למבקרים בתחנה ליהנות מחוויית בילוי, תרבות ואוכל ללא חשש מתנאי מזג האוויר הירושלמים.

תכנון והקמה: השף ניר צוק

שעות פעילות: פתוח בימים א'-ה' מהשעה 7:00 עד חצות. יום ו' מהשעה 7:00 ועד שעה לפני כניסת השבת. מוצ"ש – עד חצות. כלל הדוכנים בבזאר כשרים.

כתובת: דוד רמז 4, ירושלים

דוכני הבזאר הקולינרי:

  1. הירקן בתחנה- דוכן פירות, ירקות וממתקים

מגוון עשיר של פירות וירקות בתוצרת טרייה ואיכותית, שנבחרת בקפידה בכל בוקר ע"י איתמר הירקן. בנוסף לפירות וירקות סטנדרטיים, בדוכן תמצאו גם פירות טרופיים, פירות יבשים, פיצוחים בקלייה ביתית, מגוון רחב של אגוזים טבעיים, חטיפי אנרגיה טבעיים וחלקום (תוצרת אורגנית של פירות הדומה לרחת-לאקום ומיובאת באופן אישי). כמו כן, בדוכן מיצי תפוזים ורימון טבעיים, בבקבוקי ליטר אחד. בשעות הערב הדוכן מציע מאגדי פירות קלופים חתוכים (אננס, קוקוס, רימון, סברס, תאנים ועוד), פלטות של ירקות חתוכים ותירס חם.

  1. משק חביביאן- דוכן פירות וירקות אורגניים

ירקות ופירות הנקטפים כל יום ב-4 בבוקר, ומגיעים היישר אל הדוכן. בדוכן ניתן למצוא מגוון רחב של פירות וירקות אורגניים וכן לרכוש מיץ סחוט טבעי, אורגני וטרי. הדוכן מעניק דגש מיוחד לטריות ולכן כל הפירות והירקות מתחלפים מדי יום!

  1. חומוס חמאם

חומוס פול בעבודת יד במכתש ועלי, פלאפל טרי, מלבי עשוי במקום בטעמים שקדים, זעפרן ואורז.

  1. המעדנייה של ניר צוק- דוכן דליקטסים מרחבי העולם

מבחר דגים מעושנים וכבושים, מבחר נקניקים פרוסים, מבחר זיתים וחמוצים מיוון ותורכיה ומגוון רחב של ממרחים – חרדלים, מיונזים, ריבות, Apple Stroop, ממרחי עגבניות, ממרחי זיתים ועוד. המעדנייה מפעילה סנדביץ'-בר בכל שעות היום והלילה, ובנוסף מקבלת הזמנות לקייטרינג באיזור ירושלים.

  1. בר הקטר-בר שכונתי

 היצע גדול ומגוון של בירות מהחבית וסוגים רבים של וויסקי. הבר מארח הופעות חיות ודי ג'יי, המעשירים את חוויית הבילוי ומוסיפים לאווירה בבר.

  1. דסקלידס- דוכן שוקולד בלגי ופרלינים

 דסקלידס היא יצרנית שוקולד בלגי מעולה, מאז 1931. בדוכן ניתן למצוא למעלה מ-40 סוגי פרלינים ומארזי שוקולדים מבית דסיקלדס. הפרלינים של דסקלידס נהנים ממוניטין עולמי בענף השוקולד, בזכות טעמם יוצא הדופן והמשובח. השוקולד מיוצר בבלגיה תחת חסותו של אמן השוקולדים Didier Peynaert, תוך מתן תשומת לב מקסימאלית לפרטים הקטנים. על אף היוקרתיות של דסקלידס, מגוון השוקולדים נמכרים במחיר המתאים לכל כיס. בנוסף, ניתן לרכוש בדוכן תבניות איכותיות להכנת פרלינים.

  1. GRUDAS– דוכן לחמים ומאפים

 במקום נאפים לחמים מקמח מלא, שיפון ועוד סוגים שונים ומגוונים, כאשר כלל הלחמים מסוג מחמצת. כמו כן, בכל בוקר נאפים במקום מבחר מאפים מלוחים, קישים, עוגות פאי, מאפי פילאס במגוון מילויים (תרד, גבינה תפו"א וכד'), קרואסונים מלוחים ממולאים בגבינות שונות ועוגות אישיות. בנוסף, ניתן למצוא בדוכן מבחר גדול ומרשים של עוגות פרג, קינמון, תמרים, מנגו ועוד- המגוון משתנה בהתאם לעונה, וכן גרנולה לפי משקל וריבות ללא סוכר.

קפה בריסטה- דוכן קפה ומוצרים נלווים

קפה הנטחן ונקלה בשיטה ייחודית במקום, סוגים רבים של תמציות תה וקפה קר- לישיבה במקום או לקחת הביתה. כמו כן, ניתן לרכוש בדוכן מגוון רחב של כלים להכנת ושתיית קפה  או תה. בדוכן ניתן לרכוש גם שמנים אתריים ייחודיים לקפה, כגון גרניום מצרי ועוד.

  1. אילהבלה- דוכן פסטות ופיצות

סוגים שונים של פיצות דקיקות וקריספיות, מבחר של פסטות יבשות בעבודת יד להכנה בבית, פסטות ללא גלוטן, ניוקי ועוד. מגוון המוצרים מקמח איטלקי משובח וממוצרלה אמיתית.

  1. דוכן גבינות ויין (במקום שני דוכנים נפרדים)

מגוון יינות כשרים תוצרת הארץ, ממיטב היקבים ובמחירים אטרקטיביים. בנוסף, מבחר ענק של גבינות תוצרת הארץ או מחו"ל, וביניהן: גבינות קשות ורכות, גבינות עיזים וגבינות צאן.

  1. דגים על גלגלים- דוכן דגים טריים

בדוכן מבחר ענק של דגי ים ודגי בריכות טריים, עם אפשרות לפריסה במקום, הזמנה מראש ומשלוח עד הבית. כמו כן, בקרוב תיפתח מסעדת דגים טריים ליד עמדת הדגים.  במסעדה ניתן יהיה לבחור דג לפילוט והכנה במקום (באפייה/ אידוי/ טיגון ע"פ בחירת הלקוח), בליווי פינוקים מהמעדנייה.

  1. INOX-cookware – דוכן כלי ואביזרי מטבח.

מגוון כלי הבישול האיכותיים מבית המותג .Laguiole המותג Laguiole נמנה עם עלית המותגים הצרפתיים,  ולמוצריו מוניטין ארוך שנים המבוסס על איכותם הגבוהה. בדוכן ניתן לרכוש כלי בישול והגשה ייחודיים בעיצוב יפהפה, המיוצרים באיכות הנודעת של Laguiole.

  1. פאלטאס ("קרטיב" בספרדית)- דוכן קרטיבים טבעיים

קרחונים טבעיים ובריאים, העשויים מפירות מקומיים עונתיים, יחד עם תוספות מפתיעות כגון: עשבי תיבול, וניל, תה, קפה, טחינה, קינמון, אלכוהול ועוד.

(הדוכן ייפתח שוב באביב)

  1. טחינת אלארז- דוכן טחינה וחלבה

מותג מוביל, המוכר היטב לשפים, למסעדנים, וידוע בזכות האיכות הגבוהה והטעם המעולה. בדוכן מגוון ייחודי ומשתנה של חלבה, שניתן לקנות לפי משקל או במארז מוכן. כמו כן, בדוכן ניתן לרכוש עוגיות בקלאווה משובחות, המגיעות לדוכן היישר מנצרת.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.