מגוון מתכונים עם מוצרים של מיה

חג השבועות – חג גבינות ומאפים טעימים מתקרב בצעדי ענק!

לקראת החג, מציעה יצרנית המזון הישראלית "מיה תעשיות מזון" את "סדרת האפייה המשודרגת", סדרת מוצרים וחומרי גלם לאפייה ובישול, המיועדים לשימוש בייתי ומקצועי.

בשנה האחרונה הוסיפה חברת מיה לסדרת האפייה את סדרת מעדני הפרי והקונפיטורות, סדרת שמרים יבשים, סדרת מוצרי אגוזים שונים ושקדים לאפייה ובישול ואת סדרת הפירות היבשים.

סדרת מוצרי האפייה כוללת מעל 70 מוצרים בקטגוריות שונות- קונפיטורות, ריבות חלב, שקדים ואגוזים לאפייה, אבקות אפייה; ממרחים מתוקים ומלוחים ועוד. בין המוצרים הפופולריים ביותר ניתן למצוא: שוקולד ציפס אמיתי , קורנפלור, אבקת קקאו, פודינג מהיר הכנה בטעם וניל, ממרח חמאת בוטנים, חמוציות (שלמות, חתוכות), שקדים (פרוסים,שלמים, גרוסים ושבבים); ג'לטין טהור, סודה לשתייה, סוכר (דמררה, חום);סילאן, פרג, שומשום, סוכר וניל ועוד.

הכנתי עם המוצרים של מיה מגוון מנות לשולחן השבועות:

עם שמשום עיטרתי נחשי גבינה מלוחים:

לקראת השבעות המתקרב הכנתי עם הילדים נחשי גבינה אפויים.

הנחשים הללו טעימים ואהובים על ילדים והמתכון מתאים להכנה של כ-20 נחשים.

בקערה מערבבים 200 גר פתיתי גבינה מוצרלה מגורדת, 20 % שומן של תנובה מסדרת השף הלבן

2 גביעי אשל

50 גר' חמאה מומסת במיקרוגל

2 כוסות קמח תופח

כפית מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

2 כפות שומשום של מיה

2-3 זיתים לעיניים

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחד. יוצרים מהבצק כדור, עופים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

על גבי תבנית גדולה ושטוחה, מרופדת בנייר אפיה משומן, מניחים נחשים ומברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.

לקבלת עיניים פורסים את הזיתים ומניחים אותם על כל נחש.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10-15 דקות.

את השקדים מולבנים פרוסים הוספתי למנת לתחתיות ארטישוק ממולאות בבשר טחון עם שקדים מולבנים ופרוסים של מיה:

מתכון מושקע ויחסית קל להכנה של תחתיות ארטישוק ממולא בבשר עם שקדים מולבנים של מיה

מצרכנים:

חצי קילו בשר טחון טרי

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (לאחר ההפשרה)

ביצה אחת

1 בצל בינוני קצוץ דק

1/4 כוס פירורי לחם

1/4 צרור כוסברה 1/4 כצרור פטרוזיליה קצוצים

חבילת שקדים מולבנים שבבים של מיה – 100 גר'

כף שמן זית לטיגון

לרוטב:

שמן זית

 5-6 שיני שום קצוצות

1/2 לימון

מלח פלפל תיבול נוסף

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

צרור כוסברה קצוצה

2 כוסות מים

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומר המילית:בשר טחון, עם ביצה, בצל, שבבים של שקדים מולבנים, עם תבלינים ופרורי לחם.

מכינים מהמילית קציצות ומהדקים לתחתיות ארטישוק

מחממים בסיר עמוק שמן זית, פלפל וכורכום בנדיבות. מוסיפים קליפה מגוררת מחצי לימון, מיץ מחצי לימון ושלוש ארבע פרוסות לימון דקות.

מוסיפים קליפה מגוררת מחצי לימון, מיץ מחצי לימון ושלוש ארבע פרוסות לימון דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומטגנים כדקה.

מוסיפים את המים, מתבלים ומבשלים עד לקבלת רוטב. 

מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו. מוסיפים מים עד לגובה הארטישוקים.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (יוצקים מעט מהרוטב על הבשר כל כמה דקות). 

מומלץ להגיש עם אורז

אוהבים לנשנש במהלך היום אבל רוצים להימנע מסוכרים וחומרים מיותרים? אפשר להכין ביית חטיף אנרגיה מפירות יבשים – בריא, קל להכנה וטעים להפליא.

אפשר להכין חטיף יחד עם הילדים במסגרת פעילות משותפת בחופש הגדול.

מצרכים ל-20 חטיפים (תבנית 30*20) :

2/3 1 כוסות קוואקר שלם

1/2 כוס סוכר חום

1/3 כוס קמח מלא

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1 כוס אגוזים

3/4 כוס חמוציות/ צימוקים של מיה

1/3 כוס טחינה

1/4 כוס דבש טהור/ סילאן טבעי

70 גר' חמאה מומסת

1 כף מים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- קוואקר, סוכר חום, קמח מלא, מלח, קינמון, אגוזים וצימוקים/חמוציות.
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים – טחינה, דבש/סילאן, חמאה ומים.
  3. שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה.
  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים ומהדקים היטב.
  1. אופים בתנור למשך 15 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. חשוב לא לחתוך לפני שחטיפי האנרגיה מתקררים לגמרי.
  1. חותכים לקוביות/מלבנים. אורזים ושומרים בכלי אטום למשך שבוע.

מוצרים שהשיקה מיה בשנה האחרונה:

עשקדים מולבנים פרוסים 250 גר׳- משמשים גם באפייה לקישוט עוגות למשל וגם לתבשילים כמו אורז עם פירות יבשים ופרוסות שקדים. מוסיף חגיגיות למאכל וטעם קראנצ'י וטעים.

ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 590 קלוריות; 21 גרם חלבון; 53 אחוז שומן . מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שקדים מולבנים- שבבים 250 גר׳- משמשים גם באפייה לקישוט עוגות למשל וגם לתבשילים כמו אורז עם פירות יבשים ופרוסות שקדים. מוסיף חגיגיות למאכל וטעם קראנצ'י וטעים. משתלבים מצוין בגרנולה ובסלטים שונים (קינואה, עדשים וכו'…)

אגוזי מלך טחונים 250 גר׳ אגוז המלך נחשב לאגוז בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר ונחשב ל"סופר אגוז". ידוע ביכולתו להפחית את רמות הכולסטרול הרע מסוג LDL בדם; עשיר מאוד במגנזיום, בזרחן ובמנגן אשר מעודדים איזון נכון של תהליכים בגוף. בעל איכות נוגדי החמצון הטובה ביותר בהשוואה לכל אגוז אחר; מסייע להתפתחות המוח, לשינה טובה ורגועה יותר ולריכוז גבוה יותר. אגוזי המלך הטחונים משמשים כתחליף לקמח בקרב אנשים המקפידים על תזונה דלת פחמימה (סוכרתיים למשל). מצוינים להכנת ממרחי אגוזים, לעיטור לחמים ומאפים, להעשרת העיסה בהכנת המבורגר צמחוני או טבעוני, להכנת חטיף בריאות ביתי, להעשרת גרנולה וכו.

ערכים תזונתיים ל-100 גר: 654 קלוריות; 15 גרם חלבון; 65 אחוז שומן. מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שקדים טחונים 250 גר׳- מעבר לטעמם המשלב בין מתיקות ומרירות, השקדים בעלי יתרונות תזונתיים רבים כגון אחוז חלבון גבוה ונוגדי חמצון. השקדים מתאימים לבעלי תזונה דלת פחמימה; ידועים ביכולתם להפחית שומן גוף ממוקד, למשל שומן בטני. ומפחיתים את רמות הסוכר בדם. מעולים להכנת מאפים; מרציפנים; ממרח שקדים ביתי, כתוספת לשייקים ולעיטור מאפים.

שמרים יבשים באריזות של  125 גר׳ ו-500 גר׳

מעדן פרי במגוון טעמים, עשוי מ – 100% פרי ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.