אומגה גליל משיקה שמן קטו-אויל עם מגוון מתכונים של השף צחי בוקששתר

קטו-אויל (שמן MCT) – השמן החדש והאידיאלי לטיגון ובישול חם במטבח ולתזונה קטוגנית. אינו מתחמצן בטיגון כשמני מטבח אחרים ומאפשר יותר מחזורי טיגון מבלי להחליפו, ניטראלי כמו מים, ללא טעם וריח ובכך משמר את טעמם הטבעי של חומרי הגלם, אינו קופא כשמן קוקוס, מושלם גם באפיה וכשר פרווה למהדרין.

קטו-אויל – KETOIL (שמן MCT) איננו שמן דקלים או שמן קוקוס מזוקק והוא איננו מופק משמן דקלים או שמן קוקוס. השמן מופק מליבת אגוז הדקל או אגוז הקוקוס בתהליך של זיקוק מולקולרי.
 

השמן משווק בארץ על ידי חברת אומגה גליל שבחרה בשף צחי בוקששתר להוביל את השקתו, כמי שמשלב אורח חיים בריא ונכנס בשנים האחרונות לעולם הנטורופתיה.

צילום: אבי מזרחי EYECON הפקות

בסדנת בישול אשר הועברה בגלל קורונה בזום, שתף צחי בוקששתר במגוון מתכונים עם השמן החדש:

בחרתי להכין קציצות עם חצילים. היות ולא היו ברשותי חצילים, הכנתי את אותו מתכון ללא חצילים.

רכיבים:

 500 גר בשר טחון

1 בצל קצוץ 2 בייצים וחלבון אחד

1/4 כפית מלח

1/4 כפית שחור גרוס

1 כפית ברהט

1/2 תערובת עשבי תיבול קצותים (כוסברה, עלי נענע, פטרוזיליה)

קמח שקדים לפי הצורך (כ-3 כפות)

2 חצילים בינוניים, רצוי מזן בלאדי

2 כוסות רוטב עגבניות מוכן (אני מכינה אותו מקופסת עגבניות מרוסקות או מרסקת 3 עגבניות, קופסה קטנה של רסק עגבניות ותבלינים)

שמן קטו-אויל לטיגון

אופן הכנה: (למנה עם חצילים)

חציל אחד קולים על האש, כמו בהכנת סלט חצילים, קולפים ומצננים.

את החציל השני קולפים "זברה" ופורסים, משרים במים עם מלח.

מערבבים בשר טחון בבצל קצוץ, בשר החצילים הקלויים, 2 בייצים, מלח פלפל וברהט.

מוסיפים את עשבי התיבול וקמח שקדים עד שמתייצב.

מניחים במקרר כדי שיתאחד.

פרוסות החציל: מייבשים, טורפים את חלבון הביצה, טובלים כל פרוסה בחלבון. מחממים קטו-אויל במחבת עד שמתחילים לעלות אדים לבנים מהדפנות ואז מכניסים ומטגנים לצבע זהוב.

מוציאים ומניחים בתבנית אפייה קטנה.

מוציאים את הבשר מהמקרר ויוצרים קציצות בגודל כדור מטקות או פינג פונג.

מטגנים גם את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

מסדרים בתבנית, יוצקים רוטב עגבניות ואופים -15 דקות בחופ גבוה.

מגישים חם.

מנה עם חצילים נראת כך:

צילום: אבי מזרחי EYECON הפקות

בסדנא הכין צחי מגוון מנות.

אפשר לתבל סלט בטטה נפלא

חביתת ירק

 להכין פסטו אפונה

שמן המטבח החדש קטו-אויל הנו שמן MCT המכיל חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת. זהו שמן צמחי מזוקק המופק מליבת אגוזי דקל וקוקוס* מהם ממצים רק את החומצה הקפרית והקפרילית הרצויות. 

התוצאה המתקבלת היא שמן צלול, שקוף כמים, אידיאלי לבישול בחום, טיגון ואפיה.

קטו-אויל אינו מתחמצן ונשרף בחימום וטיגון לעומת שמני מאכל צמחיים אחרים כדוגמת זית וקנולה. אינו יוצר שומן טראנס, וניתן לטגן בו יותר סבבי טיגון מבלי להחליפו. קטו-אויל – לבשל ולטגן באופן בטוח.

קטו-אויל נותן כבוד לחומרי הגלם – צלול וניטרלי כמו מים, ללא טעם וריח. לחציל מטוגן יש טעם של חציל, ולביצה יש טעם של ביצה ולא טעם של שמן שרוף.

קטו-אויל תמיד נוזלי, גם בקור – אינו קופא כשמן קוקוס, ומעולה לשימוש גם באפיה ושומר על מרקמם של המאפים.

קטו-אויל מסייע להפגת הרעב ולתחושת אנרגיה – זאת בזכות חומצות השומן הבינוניות הייחודיות לו, המייצרות רמה גבוהה של קטונים בדם בזמן קצר, דבר שתורם לעליה ברמות האנרגיה והגברת תחושת השובע.

קטו-אויל כשר פרווה למהדרין – בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים – מתאים גם למאכלי חלב וגם למאכלי בשר. 

השמן משווק בארץ על ידי חברת אומגה גליל.

ניתן להזמין מאתר אומגה גליל עם שליח עד הבית או בטל': 04-9999524,

https://newshop.omega3galil.com/product/1-%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%a8-%d7%a9%d7%9c-mct/

כמו כן ניתן להשיג בבתי טבע נבחרים ברחבי הארץ.

מחיר היכרות – ליטר KETOIL – 65 (לא כולל משלוח)

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.